Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo jubilejnega, desetega strokovnega srečanja Akutna možganska kap, Portorož, 2. in 3. oktober 2015

Objavljeno dne: 20.10.2015

Letošnjega jubilejnega, desetega strokovnega srečanja, ki je potekalo v Portorožu v konferenčnih prostorih Grand Hotela Bernardin, se je udeležilo 200 udeležencev. Prevladovali so specialisti družinske in splošne medicine ter specialisti nevrologi, preostali udeleženci so bili iz drugih specialnosti zdravstva, ki so povezane z obravnavo bolnikov z možgansko kapjo, zlasti predstavniki zdravstvene nege in rehabilitacije po možganski kapi.

Zbrane strokovnjake je uvodoma nagovorila predsednica organizacijskega odbora srečanja prof. dr. Bojana Žvan, dr. med., višja svetnica, predsednica Sekcije za možganskožilne bolezni pri Slovenskem zdravniškem društvu.
Udeležence so nagovorili tudi častna članica organizacijskega odbora akademičarka gospa prof. dr. Vida Demarin, dr. med., dva bivša ministra za zdravje RS, gospod Borut Miklavčič in gospod Andrej Bručan, dr. med., gospod Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa, gospa prof. dr. Tanja Hojs Fabjan, dr. med., recenzentka učbenika Akutna možganska kap, in gospa Lara Slivnik, predsednica Kluba CVB Ljubljana.

Srečanje je spremljal kulturni program glasbenikov – Jaka & Jaka ml. Pucihar.

Strokovna smer simpozija se je letos nanašala na uresničenje projekta TeleKap, s tem v zvezi je izkušnje iz Bavarske predstavil Nicolas Voelkel, dr. med., ki je opozoril na timsko obravnavo bolnikov v sklopu bavarske mreže TEMPiS, ter na organizacijsko in strokovno samostojnost centra za telekap, v sklopu katerega deluje tim zdravnikov.

Organizator srečanja je še posebej vesel zvestih udeležencev - bolnikov, ki so preboleli možgansko kap in ki so strokovni javnosti predstavili postopke rehabilitacije in njihovo postopno vračanje v svoje družinsko in socialno okolje.
Ob priliki strokovnega srečanja smo na CD-ju izdali učbenik Akutna možganska kap v nakladi 360 izvodov, v katerem so zajeta predavanja s strokovnega srečanja, ki so tudi primeren učni material za zdravnike in študente medicine.

Na srečanju se je predstavilo 11 družb s področja farmacije in medicinskih pripomočkov, preostali 2 pa sta sodelovali z razdeljevanjem promocijskega materiala oziroma donacijo.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v statističnem poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.mozganska-kap.info niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več