Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Odziv medijev ob 10. maju - Dnevu možganske kapi

Objavljeno dne: 14.05.2015

10. maj je Dan možganske kapi. Društvo za preprečevanje možganskih in žilnih bolezni je v petek priredilo novinarsko konferenco in strnilo poglede na stanje s tega področja v Sloveniji in usmeritve vnaprej.

Že v petek, 8. maja 2015, je bil v zdravstveni prilogi Slovenskih Novic objavljen prispevek o možganski kapi.

Na isti dan je Slovenska tiskovna agencija (STA) objavila prispevek o načinih za preprečevanje možganske kapi in predstavila delovanje republiške mreže TeleKap. Prispevek je STA objavila tudi na njihovem radijskem servisu s tonsko izjavo vseh nastopajočih na novinarski konferenci ob Dnevu možgasnke kapi.

Prispevek Možganska kap je neizprosna bitka s časom je objavljen tudi v prilogi Zdravje časnika Dnevnik dne 10. maja 2015. V članku posebno pozornost namenjajo zankom, po katerih lahko prepoznamo možgansko kap in si jih lahko zapomnimo s pomočjo besede GROM.

Prav tako je v junijski številki revije Vzajemnost izšel članek za naslovom Ne izgubljajmo dragocenih minut izpod peresa novinarke Urše Blejc, v katerem opozarja na hitro ukrepanje ob nastanku možganske kapi.

 

 

 

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.mozganska-kap.info niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več